top of page

3 FARKLI HURMALI SALATA TARİFİ


Herkese Merhaba! Havaların soğumasıyla birlikte tatlı meyvelerin yerini turunçgiller aldı. Bu mevsimde tezgahlarda turunçgillerin yanında elma, armut bulabilirsiniz. Bir de sonbaharın tatlısı hurma. Benim favori meyvelerimden :) .

Hurmanın diğer meyvelere göre kalorisi yüksektir. Aynı zamanda besin değeri de... A ve C Vitamininden zengin hurma göz ve kalp sağlığını korumaya yardımcı olur. Lif içeriği yüksek olduğu için sindirim problemi yaşayanlara da tavsiye ederim.

Bugün size bu tatlı meyveyi 3 farklı salata haline dönüştüreceğim.

1.PEYNİRLİ HURMA SALATASI

Peynirli hurma salatasını kahvaltı, ana yemek veya ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Bu tarifte hurma şekerinden endişe etmenize gerek yok. Çünkü peynir ve ceviz hurmanın şekerini dengeler. Güvenle tüketebilirsiniz.

MALZEMELER: 1 orta boy hurma, 2 yemek kaşığı lor peyniri, 1 ceviz, 2-3 yaprak taze fesleğen

Hurmayı dilimleyin. Üzerine peynir sürün. Ceviz ve fesleğen ekleyin. Bu kadar kolay!

DİYETTEKİ KARŞILIĞI: 2 PORSİYON MEYVE + 2 DİLİM PEYNİR

2.HURMALI YEŞİL SALATA

Klasik yeşil salatalardan sıkılanlar için alternatif salata tarifi. Ben meyveli salataları çok seviyorum. Salataya ferahlık katıyor.

MALZEMELER: 1 orta boy hurma, 1/4 portakal (suyu ve kabuğu), 1/2 nar, 10 adet kaju, yeşillik(ben marul ve reyhan kullandım).

Yeşillikleri doğrayın. Üzerine dilimlenmiş hurma, nar ve kaju ekleyin. Ayrı bir kaba portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Biraz tuz ekleyerek karıştırın ve salataya ekleyin.

DİYETTEKİ KARŞILIĞI: 2 PORSİYON MEYVE + 1 YAĞ

Bu salatanın görüntüsü bana yılbaşını anımsatıyor.

3. YOĞURT SOSLU HURMA SALATASI

Diyetteyseniz ve canınız sütlü tatlı istiyorsa, bu salata tatlı isteğinizi bastıracaktır. Doğal şeker ve zengin besin değeri ile bedeninizi de doyurmuş olursunuz.

MALZEMELER: 1küçük boy hurma, yarım elma, yarım armut. Sos için: 1/2 çay bardağı yoğurt, 1 çay kaşığı şekersiz bal, 1 tutam tarçın.

Meyveleri doğrayın. Sos için bir kapta yoğurt, tarçın ve şekersiz balı karıştırın. Meyve salatanız hazır!

DİYETTEKİ KARŞILIĞI: 2 PORSİYON MEYVE

Çeşitli büyüklükte hurmalar var. Tariflerin diyetteki tam karşılıkları için youtube videomda hurma gramajlarını görebilirsiniz.

Sizin için pratik tarifler paylaşmaya çalışıyorum. Önerilerinizi yorum bölümüne yapabilirsiniz. Haftaya yeni bir yazıda görüşmek üzere.

566 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page