top of page

Limonata Tarifleri (Şekersiz)


Havaların ısınmasıyla buzlu içecek içme ihtiyacı da artıyor. Şekersiz limonata tariflerimle fazla kalori almadan serinlemenin tadını çıkarabilirsiniz.

1. KLASİK LİMONATA

1 büyük bardak limonata için malzemeler: 2 limonun suyu, 1 tutam stevia yaprağı, 1 su bardağı (200ml) su ve bol buz.

Stevia yaprağı, şeker tadında kan şekerini yükseltmeyen bir bitki. Tüm tariflerde şeker yerine stevia yaprağı kullandım. 1/2 çay bardağı kadar suda stevia bitkisini kaynatın. 5 dakika demlenmeye bırakın ( limonatanızı daha tatlı seviyorsanız, stevia miktarını artırabilirsiniz ). Soğuması için bekleyin.

Tüm malzemeleri bardağa alın ve karıştırın.

2. ELMA & ZENCEFİL

Elma ve zencefil limonun ekşi tadını dengeleyerek midenizi rahatlatır. 1 küçük elmayı dilimleyin. parmak ucu kadar zencefil ile bir cezvede 5 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.

Klasik limonataya elma zencefil suyunu elma dilimleriyle birlikte ekleyin. Karıştırın.

3. ÇİLEK & FESLEĞEN

Kırmızı meyvelerin antioksidan değeri yüksektir. Cildinize canlılık verir. Çilek de bu meyvelerden biri. Tarif için 1 su bardağı çileği blenderda püre haline getirin. 2-3 fesleğen yaprağını kaynamış suda 5 dakika demlemeye bırak. Soğuduktan sonra fesleğen suyu ve çilek püresini klasik limonataya ekle. Karıştır.

4. YEŞİL ÇAYLI LİMONATA

Limonatanızın antioksidan değerini daha da yükseltmek için matcha ekleyin. Matcha yeşil çayın bir türüdür. Yaprakları toz haline getirilir. Sıcak suda eritilerek içilir. Yeşil çayda çayın yaprakları demlenip içilirken, matchada çayın tamamını içersiniz. Bu da antioksidan etkiyi artırır.

1 çay kaşığı matchayı sıcak suda tahta kaşık veya çırpıcıyla eritin ( kaynayan suda karıştırırsanız acı bir tat elde edersiniz. 60-80 derece arası idealdir). Klasik limonataya ekleyerek karıştırın.

5. HİNDİSTAN CEVİZİ & NANE

Limonatanıza tropik tat eklemek isterseniz bu tarifi deneyebilirsiniz. Hindistan cevizi suyunun potasyum içeriği yüksektir. Tansiyon dengeler. Spor sonrası kas yorgunluğunu atmada etkilidir.

1 çay bardağı hindistan cevizi suyu ve sıcak suda 5 dakika demlediğiniz nane yaprağını klasik limonataya ekleyin ve karıştırın.

6. KÖPÜKLÜ LİMONATA

Gazlı içecek içmek istediğinizde limonatanıza su yerine soda eklemeyi deneyin.

Klasik limonata tarifindeki gibi 1/2 çay bardağı limon suyu, yarım çay bardağı stevia suyu ile karıştırın. 1 su bardağı sade soda ve nane yaprağı ekleyin. Karıştırın.

7. DONDURULMUŞ BÖĞÜRTLENLİ

Sıcak havalarda ekstra serinleten tarif. Dondurulmuş böğürtleni blenderdan geçirin. Nane yapraklarını 5 dakika sıcak suda demleyin. Nane suyu ve klasik limonatayı karıştırın. Üzerine Püre haline getirdiğiniz böğürtleni ekleyin.

Limonataların videolu tariflerini youtube kanalımdan izleyebilirsiniz.

1.051 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page