top of page

Diyet Dramı: Partilerden nasıl sağ çıkarsınız?


Diyetteyseniz, davetler her zaman kabusunuz olur. ''Aç gitmeyin'' ve ''sebzelere/salatalara yönelin'' davetten en az hasarla kurtulmanın temel kurallarıdır. Fakat özel günlerde biraz daha serbest olmak isteriz. Diyetinizi bozmadan partinin keyfini çıkarabileceğiniz öneriler…

1. Porsiyon ölçüsü= Avuç içi : Yemeği tabağınıza alırken porsiyon ölçüsü olarak Avuç içi büyüklüğünü kullanmak, porsiyon kontrolünün en basit yoludur.

2. ''K'' harfine dikkat edin: Kızartma, kıtır, kremalı yiyeceklerde dikkat edin. Kızartılmış aperitifler, patates graten gibi yiyecekler aşırı yağlı ve yüksek kalorilidir. Sosa bulanmış sebzeler de sağlıklı olmaktan çıktığı için uzak durmakta da fayda var.

3.Kontrollü alkol tüketimi: Alkol ve kokteyller yediklerinizden hariç diyetinize 600-1000 kalori fazla almanıza neden olabilir. İçeceğinizi soda ile karıştırarak alkol oranını azaltabilirsiniz. Ara sıra, içine elma dilimleri atılmış kocaman bir bardak su, hem parti havasına uyacak hem de sizi sağlıklı tutacaktır.

4. Servis masasından uzak durun: Oturmak için servis masasından uzak bir bölgeyi tercih etmek, kalori alımını büyük ölçüde engelleyecektir. Şömine yanı ya da pencere kenarı gibi dikkatinizi başka yöne çekebileceğiniz bir konum seçebilirsiniz. Arkadaşlarınızla yemek başında sohbet etmeyin. Unutmayın, özel günler sevdiklerinizle bir araya gelmeniz için, yemek yemek için değil.

5. Hareket & yeterli uyku: Parti öncesinde yapacağınız egzersiz, parti boyunca metabolizmanızın hızlı kalmasını sağlar. Uykunuzu aldığınızdan da emin olun. Yorgunken daha fazla yemek yeriz.

Diyet yaparken partiye gitmek aslında o kadar da kabus değilmiş…

Uzman Diyetisyen Burcu TUNÇ

Sosyal medyada beni takip edebilirsiniz:

163 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page