top of page

İlişkiniz Sizi Şişmanlatıyor mu?


Yeni ilişkiyle birlikte yaşam şeklinizde de değişiklikler olur, fakat bu değişim sizi eskisinden daha hareketsiz yaptıysa sağlığınızın bozulmaya başladığını hissedebilirsiniz. Kadınların çoğu yeni bir ilişkiyle yeni kilolar almaya başlar. Bu şaşırtıcı bir sonuç değil. İnsanlar bazen yemeği sevgi göstergesi olarak görürler. Ne kadar büyük porsiyon hazırlarsa, sevgisini o kadar göstermiş gibi hissederler. Kilo almadan mutluluğu yakalayabileceğiniz birkaç ipuçlarına göz atın.

1. Porsiyon kontrolü: Erkek gibi yemeyin Metabolizma hızı boya ve kas oranına bağlıdır. Erkeklerin metabolizması , kadınlardan daha hızlı çalışır, bu yüzden daha fazla yemeye ihtiyaç duyarlar. Partneriniz T-bone sevse bile siz et porsiyonunuzu 80-120g arasında tutmaya özen gösterin. Böylece biraz sebze atıştırmaya da yer kalmış olur. Küçük tabak kullanımı da porsiyonunuzu küçüktmede etkili bir yöntemdir. 2. Kalori bankası oluşturun Eğer zengin bir akşam yemeği planınız varsa, bir kaç saat öncesinde egzersiz yaparak metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Egzersiz önerisi: 5 dk ısınma - 50m sprint - 10 squat - 10 sit up Hareketleri bitirince 5 dakika dinlenin ve tekrar sayısını artırarak yineleyin.

3. Randevu tarzınızı değiştirin ​Akşam yemeği ve sinema için randevulaşmak her ne kadar eğlenceli olsa da, ara sıra aktif randevular planlayın. Ter atmanız gerekmiyor sadece biraz aktiflik ilişkinizi de canlandıracaktır. Kayak, bisiklet turuna gidebilir veya birlikte tenis kursuna yazılabilirsiniz. 4. Onu daha sağlıklı beslenmeye teşvik edin Evde DVD keyfi gibisi yoktur, fakat partneriniz pizza olmadan yapamıyorsa, ona alternatif sunmalısınız. Pizzanızı az yağlı et ve peynirle kendiniz hazırlayabilir hatta biraz sebze de ekleyebilirsiniz. Çoğu erkek ''diyet '' , ''az yağlı'' terimlerinden hoşlanmaz. Yemeği denemeden bu kelimeleri kullanmayın. İkinci alternatif olarak, akşam yemeğini önden tüketip, film keyfinizi şekersiz içecek ve az yağlı patlamış mısır ile değiştirebilirsiniz.

Uzman Diyetisyen Burcu TUNÇ

Sosyal medyada beni takip edebilirsiniz:

132 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page