top of page

5 Adımda Zahmetsiz Kilo Kaybı


Yeni yıl, yeni yaş, yaz ya da başka nedenle hedeflerinin arasında kilo kaybı varsa, son birkaç haftadır hızlı kilo kaybı ve detoks tariflerini araştırıyorsundur. Bu sene, yıla yoğun hazırlıklar ve değişikliklerle başlamak yerine fazla zamanını almayacak 5 basit adımla yerleşmemiş olan birkaç kilondan kurtulabilirsin. 5 adımda zahmetsiz kilo kaybı için liste burada:

1) Buzdolabı ve Kileri Düzenle - Erteleme!

Kilo vermek istiyorsan, ilk hedefini buzdolabını düzenlemek olmalı. Diyetini bozacak besinleri mutfaktan çıkar. Dolabını sağlıklı besinlerle doldur. Market planını çıkar ve alışverişe çık(tok olmaya özen göster).

2) Günde 1 Öğün Sadece Sebze Tüket

İstersen güne sebze suyuyla başla, istersen öğlen sebze yemeği ye ya da akşam sebze çorbası iç. sadece günde 1 öğünü düşük kalorili sebze yemeği ile değiştirerek haftada 300 - 600 gram verebilirsin.

3) 3 Ana Öğün - En Fazla 1 Ara Öğün

Bazen sıkıntıdan, bazen de alışkanlıktan sürekli birşeyler yeme halindeysen, bir süre için atıştırmayı bırak. Sadece atıştırmalardan gün içinde fazladan 400-600 kalori alınabiliyor. Sadece 3 ana öğün tüket. Öğünler arası 4 saatten fazla ise, o öğün tek besin içeren sağlıklı bir atıştırmalık ekleyebilirsin. Böylece farkında olmadan yeme alışkanlığından vazgeçebilirsin.

4) Proteinden Zengin Kahvaltı

Yumurta, yoğurt, az yağlı şarküteri ürünleri ve peynir gibi proteinden zengin besinler, insülin seviyesini düzenleyerek iştahını baskılar. Böylece saat 10-11 arası tatlı krizi yaşamazsın.

5) Akşam 8 - Sabah 8 Arası Yemeyi Bırak

Özellikle kahvaltı alışkanlığın yoksa bunu mutlaka uygulamalısın. Akşam 8'den sonra yemeyi bırak. Sabah kahvaltısı çok daha tatlı gelecektir. Akşam geç saatte yemek yemek, sabah iştahını baskıladığı için kahvaltıyı hafif geçirip, sonraki öğünlerde iştahını artırır. Geç saatlerde aşırı yemene neden olur.

Bu uygulanabilir 5 adımda zahmetsizce kilo kaybı mümkün. Hedeflere ulaşmak için, ilk adımı bugün at.

Uzman Diyetisyen Burcu TUNÇ

Sosyal medyada beni takip edebilirsiniz:

124 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page